Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P17e15t62r 98O34m41e58l50k70a

17. 1. 2017 13:25

No, ve své podstatě máte pravdu ale....stejně jako je tomu dnes, tak i v minulosti lidé platili architekty za to, aby jim navrhli nejen dům, ale i celý interiér. Byli to lidé dostatečně solventní. Dnes se hranice posunula značně jinam a najmout si architekta je vcelku běžná věc. Nevidím v tom nic špatného, pokud dotyčný pracuje se zákazníkem tak jak má. Tedy na základě někdy hodinových rozhovorů.

A normy? Zažil jsem za své praxe některá zvěrstva, která byla jen důsledkem nedodržení těch úplně základních norem. Takže není norma jako norma.

Velký problém vidím v malé kompetenci úředníků stavebních úřadů, kteří na jedné straně trvají na vcelku bezvýznamných a na provozování nepodstatných detailech a na druhé povolují zcela bez zábran architektonické nestvůry.

1 0
možnosti
Foto

Ale jsou i potřeby, kde tyto normy ve všech ohledech respektovat nelze. Třeba dostavba Staroměstského náměstí. Co říkáte na ten můj návrh syntézy moderny s historickými slohy. Nic jiného se sem prostě nehodí (mnohokrát vyzkoušeno a potvrzeno). Příslušenství domů mohu navrhnout podle norem, ale jinak jde o tvůrčí práci, kde je třeba se podřídit daným určujícím skutečnostem urbanismu i architektury jeho stávající zástavby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 893x
Architekt, sochař, malíř, grafik. Vážím si poctivosti - začíná to řemeslem... a samozřejmě se to promítá dál. Volnou tvorbu si můžete prohlédnout na www.app-art.cz, architekturu na http://www.rh-arch.com/ a kdyby náhodou, mrkněte i na www.facebook.com/appartcz/

Seznam rubrik