Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

V zásadě s vámi souhlasím. Jen bych si dovolil podotknout, že D'Hondtovu metodu přepočtu hlasů na mandáty zavedli právě ti, kterým teď nevyhovuje. Platí zde staré mafiánské pořekadlo. Když si budeš myslet, že jsi s někým vydrbal, tak věř, že on vydrbal s tebou. A ještě dvě poznámečky:

Jednou tolik je pořád stejně.

Ten příklad s extrapolací logiky, nejrychlejším běžcem, Gaussovou křivkou a otázkou na extrapolaci není nejlepší. Zkuste položit ve svém okolí otázku, zda někdo zná Ludolfovo číslo na šest desetinných míst a podle výsledku si vykreslit Gaussovu křivku. Lepší a přímo typický je ten příklad s IQ.

1 0
možnosti
VH

Samozřejmě, že to není v pořádku!! Je to trvalý dárek opoziční smlouvy. Je to výsledek piklů Klause a Zemana. A to je pořád alespoň částečně většinový system - na rozdíl od snah těchto bořitelú čehokoliv demokratického (a plně tržního). Snahy naštěstí zarazil ÚS.

0 1
možnosti
VD

Ústava by se měla kultivovat a ne účelově měnit. Při dvoukomorovém parlamentu, pokud bude poslanecká sněmovna rozhodovat sama o sobě, tak to zcela logicky nikdy kultivace nebude.

Již delší dobu navrhuji přenést primární zákonodárné kompetence k ústavním zákonům na senát, ostatní nechat v PS. Bylo by to systémové rozdělení zákonodárné moci mezi 2 komory a eliminace devastující střetu zájmů PS.

1 0
možnosti
JF

J36a35n 23F65r32ý67d65l

23. 10. 2017 12:31

Nemuze za to Belgican, ale schvalili to Ods s Cssd

3 0
možnosti
JF

J32a17n 55F42r45ý75d49l

23. 10. 2017 12:31

Podekujte Ods a Cssd, ktere si v dobach opozicni smlouvy byly na tolik jiste, ze toto bezpravi na mensich stranach zavedli. Ted za to obe (a bohuzel i my) trpi.

1 1
možnosti
AM

Karma, plně s vámi souhlasím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 893x
Architekt, sochař, malíř, grafik. Vážím si poctivosti - začíná to řemeslem... a samozřejmě se to promítá dál. Volnou tvorbu si můžete prohlédnout na www.app-art.cz, architekturu na http://www.rh-arch.com/ a kdyby náhodou, mrkněte i na www.facebook.com/appartcz/

Seznam rubrik