Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:)je to už pozdě... něco sem psát. Nedovedu si život bez nějaké té sprotvní aktivity představit... fakt miluju vášnivě kolo. Sjezdovky jeden dva dny za zimu... stačí.

mám to totiž podobně jako Vy. Ptám se po smyslu. Ptám se dokonce po smyslu vylézt na horu, na nějakou, která už vzala život...odmala lezu po horách... ale tohle mnohem víc chápu než lyže. Vylézt na horu, poprat se... šerpům chudých krajů nechat vydělat... nalézám v tom smysl. V lyžích fakt moc ne. A jinak? ono vůbec všechno tady námi podnikané a dělané je nějaké naše ubohoučké pinožení. Jsme pidinadechnutím vesmíru. Někdo je větší nihilista, někdo bonviván. Příjemné je s věkem nalézat onu pravdu, stalo se... život jde dál... co ale jen trochu můžeš, v pohodu ku druhým obrať. Nádherný obraz... strašně se mi líbíR^:-)

0 0
možnosti
PH

P65a30v76e49l 36H35e80k

24. 3. 2018 14:20

Lyžování si na sebe vydělá, jsou rekreační aktivity, které se bez každoroční dotace neobejdou, plavecké bazény kupříkladu.

0 0
možnosti
MS

Turistický ruch tvoří v mnoha státech (a Rakousko mezi ně určitě patří) podstatnou část státního příjmu.

0 0
možnosti
Foto

Ano, poznatek, že většinou něco děláme, aniž by to mělo nějaký valný smysl (a pokud to nějaký smysl má, pak jenom pro určitého člověka v určité chvíli), je velmi starý a pěkně se o tom píše v Knize Kazatel. Přesto se mi autorova úvaha líbí, protože je to věcné posouzení faktů, autor neříká: "nedělejte to!". Každý ať si zpestřuje svůj život jak chce, pokud mu to jeho okolí, zdraví a peníze dovolí.

0 0
možnosti

S poslední větou souhlasím. I autor si zpestřuje svůj život využíváním těch "pomníků rozežranosti", jak je nazval. V tomto kontextu trochu nechápu jeho konstatování o tom, že lyže jsou nejnesmyslnější sport. Připadá mně to jeho filosofování, jako by chtěl lyžařům vnutit nějaký pocit viny, zejména pokud svoje úvahy spojí s charitou pro hladové děti v Africe. Jakoby on tento pocit měl a tak si ho kompenzuje charitou, aby ukonejšil svoje svědomí.

0 0
možnosti
Foto

jo, pane autore, proč jíte ovoce a zeleninu dovezenou přes půl světa?

bežte se pást.... a na zimu si nasušte seno

1 1
možnosti

Proč ne, má se zobat to, co roste tam, kde bydlíme;-D

0 0
možnosti
MR

Podle Vaší úvahy bychom mohli chodit akorát plavat nahatý. A to jen ti, co bydlí u řeky, jezera, moře...

0 1
možnosti
AW

Radost - to je ta odpověď. Ale je na zvážení, jestli se to celé už opravdu nějak nevymklo. Jestli už to není příliš byznys a jestli bychom tu radost nedokázali získat nějakým lepším skromnějším způsobem. (A víc :-))

1 0
možnosti
Foto

Kde je poptávka ,vznikne nabídka. Kdyby nebyla poptávka po lehkých holkách tak nebudou. A,že jich je a také se tam točí velké peníze.

0 0
možnosti

A teď si představte, že všichni ti lidi co to postavili, co to provozují, co vyrábí lyže, sportovní oblečení, co vyrábí lanovky, vodní děla, ti co vyrobili ta auta, kterými se tam jezdí, a vůbec hromada dalších lidí by toto všechno nedělala. Neměli by práci. Nejenže by neplatili daně, takže by nebylo na některé nemocnice. Ti lidé by potřebovali nějaké sociální dávky, takže by bylo na ještě méně nemocnic. Prostě a jednoduše, pokud bychom dělali jenom to co je nezbytné, tak by skoro nikdo neměl práci. Ve výsledku by to tu vypadalo tak nějak jako v KLDR. Tam se také dělá jen to důležité.

5 0
možnosti
MK

Mate zajimavy pohled na svet, podle me je ale zcela nepravdivy. Clovek je tvor kreativni a prizpusobivy. Pokud by lidi, co se doposud venovali Vami zminenym cinnostem, toto delat prestali, tak by proste zacali delat neco jineho. Driv pravovalo v zemedelstvi 20% lidi, dneska 2%. Jsou ti lide bez prace? Driv pracovalo na draze 200 tis lidi, dneska 30 tisic atd, presto neni nezamestnanost. Uplne stejne by to platilo i kdyby se prestalo lyzovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 893x
Architekt, sochař, malíř, grafik. Vážím si poctivosti - začíná to řemeslem... a samozřejmě se to promítá dál. Volnou tvorbu si můžete prohlédnout na www.app-art.cz, architekturu na http://www.rh-arch.com/ a kdyby náhodou, mrkněte i na www.facebook.com/appartcz/

Seznam rubrik